Bedrijfscatering boeken?

Je bent op de juiste pagina aangekomen als je op zoek bent naar hulp van een cateringbedrijf die naast particuliere aanvragen ook (groot) zakelijke aanvragen verzorgd. Door onze extreme flexibiliteit met dank aan onze eye-catcher: de prachtige foodtruck, kunnen wij altijd ter plaatse voor alle gasten een verse maaltijden bereiden.

De beste manier om goede bedrijfscatering te organiseren is door rekening te houden met een aantal belangrijke factoren van het evenement:

  • Wanneer vindt de bedrijfscatering plaats?
  • Hoelang duurt de bedrijfscatering?
  • Hoeveel gasten verwacht je op de bedrijfscatering?
  • Wat is het te besteden budget voor de bedrijfscatering?
Bedrijfscatering Deventer

Wanneer vindt de bedrijfscatering plaats?

De datum die voor het evenement wordt geprikt (of misschien al is geprikt) is belangrijk voor de organisatie ervan. Ten eerste voor de gastenlijst: wie is er allemaal beschikbaar? Ten tweede is het belangrijk om hierbij rekening te houden met het seizoen van de geprikte datum. Zo is het in de zomer handig om rekening te houden met voldoende schaduw plekken en in de winter juist met voldoende warmte.

Aangezien we met z’n allen in Nederland wonen is het altijd handig om rekening te blijven houden met het feit dat het kan gaan regenen. Wanneer je graag het evenement buiten wilt gaan houden, is het verstandig om ook een zogeheten ‘slecht-weer-plan’ achter de hand te hebben. Denk bijvoorbeeld aan tenten of gespannen doeken. Misschien heb je een binnen-locatie in de buurt waar je desnoods naar toe kunt verplaatsen.

Hoelang duurt de bedrijfscatering?

Hiermee hoeft je natuurlijk niet op de minuut af te bepalen hoelang het gaat duren. Wij hebben in ieder geval nog nooit iemand met een stopwatch bij de ingang zien staan. Hiermee bedoelen we dat het goed is om te bepalen hoeveel eten en drinken er handig is om te bestellen. Wanneer je bijvoorbeeld rekening houdt met 1 maaltijd per persoon, maar het evenement duur een halve dag, dan zal iedereen met een hongerig gevoel naar huis gaan. In zo’n situatie was het bijvoorbeeld beter geweest om ook een tweede maaltijd beschikbaar te stellen of meerdere kleine hapjes te regelen.

Andersom geldt hetzelfde. Als jouw evenement twee uurtjes duurt, maar je hebt genoeg eten om iedereen plus zijn/haar familie te voorzien van eten voor een week… Hierom is het altijd goed om advies te vragen aan een ervaren cateraar die jou hierbij kan ondersteunen.

Hoeveel gasten verwacht je?

Vaak zien we in de aanloop naar een evenement toe dat de gastenlijst wijzingen doorkrijgt. Heel normaal natuurlijk, want planningen schuiven nou eenmaal. Tot aan aantal weken van tevoren kan je bij ons altijd je planning nog wijzigen. Hierbij zijn wel een aantal dingen goed om te weten:

  1. Om alle gasten van onze heerlijke recepten te kunnen voorzien, moeten we de ingrediënten vers inkopen. Zodra dit is gebeurd, kunnen er altijd méér, maar niet minder gasten op de gastenlijst komen te staan. We kunnen immers altijd nog een keer extra inkopen doen, maar boodschappen teruggeven aan de winkel lukt helaas niet.
  2. De hoeveelheid gasten bepaald natuurlijk ook de hoeveelheid eten en drinken die meegenomen moet worden. Dit moet natuurlijk allemaal vervoerd worden. De capaciteit hiervan moet goed aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan één van de grote koelwagens waar we de ingrediënten en maaltijden vers in kunnen vervoeren wanneer je bijvoorbeeld voor een buffet kiest in plaats van een foodtruck catering.

Wat is het te besteden budget?

Vaak zie je dat mensen bij het organiseren van een bedrijfscatering aftrappen met deze vraag, terwijl je in de beste gevallen juist hiermee kunt afsluiten. Je hebt bepaald welke locatie gebruikt gaat worden, wie er aanwezig is en hoelang het gaat duren. Je hebt in alle vrijheid hierover kunnen nadenken, zonder restricties van een budget. Nu je weet hoe het evenement ideaal gezien eruit moet komen te zien kan je gaan rondzoeken welke kosten hieraan verbonden zitten.

Kortom: Wil je graag een smaakvol en gevarieerd aanbod voor jouw personeelsfeest, netwerkborrel of ander zakelijk evenement aanbieden? Dan zit je bij ons goed. Met veel enthousiasme en door onze passie voor gastheerschap leggen we jou en je gasten in de watten met onze heerlijke gerechten. Door ons uitgebreide assortiment heb je voor iedere gelegenheid en voor elk type eter wat wils. Zo bieden we bijvoorbeeld naast compleet verzorgde maaltijden ook dranken, hapjes, late-night snack en aankleding voor de locatie aan. (Denk bijvoorbeeld aan tenten, verlichting en heaters etc.) Doe vooral vrijblijvend een aanvraag door contact met ons op te nemen en dan helpen we je graag.